Sign in to follow this  
JonB

Unraid not recognizing sas drives

Recommended Posts

Trying to setup my first unraid with the following:

 

Supermicro xdri9-ln4f+

Lsi 9210-8i flashed to IT mode

3x HGST Ultrastar 3tb sas drives

 

The problem I'm running into is that Unraid shows no drives once booted up. I've booted into the lsi config during post and the all the drives are listed there, as well as looked in a freenas VM where all of the drives show up. 

Is there a setting in Unraid that I am missing?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Changed the WWN settings and also tried booting in safe mode to check if it was a plug-in issue and neither of which had any effect.

 

I don't think it's a compatibility issue as it shows the drives in the OS boot, but I maybe wrong. Perhaps there's a setting in the hba bios settings I need to change? At the moment I have the boot support set to "disabled" but I've tried on all options and none of them seem to work.

 

 I also forgot to mention I'm running version 6.3.5

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is the problem:

 

Oct 12 12:57:34 Tower kernel: sd 1:0:0:0: [sdc] Unsupported sector size 520.

 

I believe that in those disks the sector size can be set to 512 / 520 / 528, unRAID only supports 512

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Copyright © 2005-2017 Lime Technology, Inc. unRAID® is a registered trademark of Lime Technology, Inc.