Sign in to follow this  
whiteatom

Shares page says "array not running" while formatting a disk

Recommended Posts

This may just be a poorly worded error, but with the array running and formatting a new pre-cleared disk I cannot access the "shares" page. It gives me the Array not running error.

 

Is this expected behaviour? if so, perhaps that error page could be improved? if it's not, then we have a bug.

 

Description: cannot access the Shares screen while formatting a drive - gives "array not running" error even though the array is running and accessible.

 

How to reproduce: add pre-cleared disk to array and start. select to format the new disk and click on the shares tab.

 

Expected results: to be shown the regular shares screen, or be told the screen cannot be accessed during a format

 

Actual results: error described above

 

Other information: may just need to reword error

 

thanks!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has your format completed? It shouldn't take very long. Just checking to make sure you don't have another problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is by design that share pages in the GUI are not accessible when the array is not fully operational (and avoid misconfigurations), including the time while formatting of newly added disks.

 

Agreed that the text does not reflect the formatting stage, but as trurl already said, formatting should be done within a few minutes or less.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Copyright © 2005-2017 Lime Technology, Inc. unRAID® is a registered trademark of Lime Technology, Inc.