jbrodriguez

ControlR (Android/iOS app for unRAID)

573 posts in this topic

I noticed that when doing an auto discover the app does not scan the entire network if it is larger than /24 subnet. It treats any network as if it is /24 subnet. I just tried the scan on my network with /23 and it only scanned half of the ip addresses. 

 

Does the app check for the subnet mask when doing an IP scan?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, dscdsc said:

I noticed that when doing an auto discover the app does not scan the entire network if it is larger than /24 subnet. It treats any network as if it is /24 subnet

Hi dscdsc,

You're right, the app assumes the lan is a /24 subnet and scans it accordingly.

I'll look into expanding this (probably a setting?).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

@jbrodriguez My son has decided he doesn't like your app. He was giving me some lip so I threatened to shut off Plex. *Click* Plex Docker was shut off from the comfort of my couch and no more videos for him off the Network. :D

 

Would it be possible for ControlR to be updated and access the user script plugin so we could run custom user scripts from the app? Maybe even a on/off from within the app settings to connect to them for those who don't use custom user scripts?

 

 

2

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, kizer said:

My son has decided he doesn't like your app

Doesn't like my app ????? The nerve some kids have these days ! :D

I'll check the user script plugin to see can what can be done in the app.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks. Just seems like a very very useful potential addon

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

How can i 'start' my system when i 'power on'? My system powers off and on just fine but shows in a 'stopped' state as you would expect after a power on. How do i start it using the app?

 

Is there an 'autostart' on power up within unRAID itself?

 

Sent from my LG-D855 uinsing Tapatalk

 

 

 

 

 

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, skylark said:

Is there an 'autostart' on power up within unRAID itself?

In Disk Settings

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks ... yes, that would work but what if i wanted to power up the system, take a quick look and then start it manually? Can the app do that?

 

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

 

 

 

 

 

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, skylark said:

Thanks ... yes, that would work but what if i wanted to power up the system, take a quick look and then start it manually? Can the app do that?

Hi skylark, power on from the app sends a wake-on-lan magic packet to the server's motherboard.

The app can't access the array at that moment (emhttp isn't running yet).

It's up to how you configure autostart, as trurl mentioned.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi skylark, power on from the app sends a wake-on-lan magic packet to the server's motherboard.
The app can't access the array at that moment (emhttp isn't running yet).
It's up to how you configure autostart, as trurl mentioned.

Thanks ... i understand.

Can you tell me how to delete a server from the app? I changed IP on one of my three servers having manually discovered it and cant see how i can amend the apps IP??


Sent from my LG-D855 using Tapatalk

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, skylark said:

Can you tell me how to delete a server from the app?

Sure, click on the minus circle on the top left corner of your server. It will ask for confirmation.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @jbrodriguez, love the iOS app! 

 

I'm trying to install the plugin for the server and I get the following output. Hoping you can help!

 

plugin: installing: https://raw.githubusercontent.com/jbrodriguez/unraid/master/plugins/controlr.plg
plugin: downloading https://raw.githubusercontent.com/jbrodriguez/unraid/master/plugins/controlr.plg
plugin: downloading: https://raw.githubusercontent.com/jbrodriguez/unraid/master/plugins/controlr.plg ... done

Warning: simplexml_load_file(): /tmp/plugins/controlr.plg:69: parser error : xmlParseEntityRef: no name in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): nohup /usr/local/emhttp/plugins/&name;/scripts/start > /dev/null 2>&1 & in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): ^ in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): /tmp/plugins/controlr.plg:69: parser error : xmlParseEntityRef: no name in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): nohup /usr/local/emhttp/plugins/&name;/scripts/start > /dev/null 2>&1 & in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): ^ in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): /tmp/plugins/controlr.plg:69: parser error : xmlParseEntityRef: no name in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): nohup /usr/local/emhttp/plugins/&name;/scripts/start > /dev/null 2>&1 & in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): ^ in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): /tmp/plugins/controlr.plg:69: parser error : xmlParseEntityRef: no name in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): nohup /usr/local/emhttp/plugins/&name;/scripts/start > /dev/null 2>&1 & in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): ^ in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): /tmp/plugins/controlr.plg:69: parser error : xmlParseEntityRef: no name in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): nohup /usr/local/emhttp/plugins/&name;/scripts/start > /dev/null 2>&1 & in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): ^ in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): /tmp/plugins/controlr.plg:69: parser error : xmlParseEntityRef: no name in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): nohup /usr/local/emhttp/plugins/&name;/scripts/start > /dev/null 2>&1 & in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): ^ in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214
plugin: xml parse error

 

1

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, drogg said:

Hey @jbrodriguez, love the iOS app! 

 

I'm trying to install the plugin for the server and I get the following output. Hoping you can help!

 


plugin: installing: https://raw.githubusercontent.com/jbrodriguez/unraid/master/plugins/controlr.plg
plugin: downloading https://raw.githubusercontent.com/jbrodriguez/unraid/master/plugins/controlr.plg
plugin: downloading: https://raw.githubusercontent.com/jbrodriguez/unraid/master/plugins/controlr.plg ... done

Warning: simplexml_load_file(): /tmp/plugins/controlr.plg:69: parser error : xmlParseEntityRef: no name in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): nohup /usr/local/emhttp/plugins/&name;/scripts/start > /dev/null 2>&1 & in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): ^ in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): /tmp/plugins/controlr.plg:69: parser error : xmlParseEntityRef: no name in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): nohup /usr/local/emhttp/plugins/&name;/scripts/start > /dev/null 2>&1 & in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): ^ in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): /tmp/plugins/controlr.plg:69: parser error : xmlParseEntityRef: no name in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): nohup /usr/local/emhttp/plugins/&name;/scripts/start > /dev/null 2>&1 & in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): ^ in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): /tmp/plugins/controlr.plg:69: parser error : xmlParseEntityRef: no name in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): nohup /usr/local/emhttp/plugins/&name;/scripts/start > /dev/null 2>&1 & in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): ^ in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): /tmp/plugins/controlr.plg:69: parser error : xmlParseEntityRef: no name in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): nohup /usr/local/emhttp/plugins/&name;/scripts/start > /dev/null 2>&1 & in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): ^ in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): /tmp/plugins/controlr.plg:69: parser error : xmlParseEntityRef: no name in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): nohup /usr/local/emhttp/plugins/&name;/scripts/start > /dev/null 2>&1 & in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214

Warning: simplexml_load_file(): ^ in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214
plugin: xml parse error

 

Same here

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, drogg said:

Hey @jbrodriguez, love the iOS app! 

 

I'm trying to install the plugin for the server and I get the following output. Hoping you can help!

Looks like a download problem. Can your server ping raw.githubusercontent.com?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
57 minutes ago, drogg said:

 

Hey @jbrodriguez, love the iOS app! 

 

Thanks for the comment !

 

44 minutes ago, trurl said:

Looks like a download problem

trurl, it looked like a download problem to me too.

But it also seemed like the "nohup" is not quite welcome, so just in case I removed it from the plg file (it's embedded in the actual script anyway)

 

So, plugin v1.2.3 is up, check release notes in  

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

v2.5.2 is available as an over-the-air (OTA) release !

 

This release fixes a bug with hostname validation in the Add Server page.

 

Additionally, a link to to the app's Frequently Asked Questions (FAQ) website is provided in the Settings page.

 

The FAQ is located at https://www.apertoire.com/faq/controlr/ and is accesible from the app's website.

 

For those of you on Android, let me know if you get the update.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have installed the plugin and bought the app but when I go to add my server manually it fails. It goes to the home screen and says no servers. What did I do wrong? 

 

I do have a password on my server but I put that into the settings when adding the server

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Stripe said:

I just want to confirm, that OTA updates now work for me. Thank you!

Awesome, thanks for the confirmation Stripe !

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, dranani said:

when I go to add my server manually it fails

Hi dranani, 

 

Make sure that

- you're adding the server from within your LAN

- the port you enter is the same as the webUI/Admin UI (generally 80)

 

If that still doesn't work, let me know

- are you on iOS/Android ?

- did you add the server by ip or by hostname ?

- What version of the app you're running (look for it in Settings)

 

In any case, check for additional info here

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, jbrodriguez said:

Hi dranani, 

 

Make sure that

- you're adding the server from within your LAN

- the port you enter is the same as the webUI/Admin UI (generally 80)

 

If that still doesn't work, let me know

- are you on iOS/Android ?

- did you add the server by ip or by hostname ?

- What version of the app you're running (look for it in Settings)

 

In any case, check for additional info here

port 80 worked. Is the port that is in the plugin's page the internal port?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, dranani said:

port 80 worked. Is the port that is in the plugin's page the internal port?

Yes, the plugin uses a different internal port, so as to not interfere with the webGUI's normal operation.

When adding a server, the app expects the webGUI's port.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

Copyright © 2005-2017 Lime Technology, Inc. unRAID® is a registered trademark of Lime Technology, Inc.