Sign in to follow this  
johnny121b

[RESOLVED] Array never spins down (except parity) now that PLEX is installed.

Recommended Posts

Unraid 5.0rc12a, 10 disks + cache drive. 

 

Installed PLEX 0.9.7.28 about 5 days ago (via copying .tgz file to extra folder....all working folders pointed toward my cache disk.

At the recommendation of the plex forum, uninstalled the "C" compiler package via unmenu.  (Plex wouldn't start until I did this)

After a few DAYS of indexing, Plex seems to be done.  (Opening the ACTIVITY window in Plex shows no sign of indexing occurring)

Yet, my drives (now) NEVER spin down and their read count creeps up steadily.  Except the parity drive.  Even with Plex server STOPPED according to unmenu screen.

 

I posed this question in Plex forums and posted the results of an "lsof" command here: http://pastebin.com/0EcRyp1A

 

To which, I was told I "have a lot of sleep processes, which are accessing your disks" based on this example line: 

 

sleep    30956      root  cwd      DIR        9,5      224          2 /mnt/disk5

 

 

Aside from the uninstall of the C compiler via unmenu, I have no new additions to the system EXCEPT Plex, and even turning IT off doesn't stop the reads to my disks.  The comment was made that an incompatibility existed between a previous version of Unraid and Plex, but I'm hesitant to uproot my unraid install to placate Plex.

 

UPDATE:

 

After conferring with Tom, who confirmed the sporadic READ issue as an issue with Linux, I upgraded my unraid to 5rc16c, and this has resolved the issue!!  Thanks, Tom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Copyright © 2005-2017 Lime Technology, Inc. unRAID® is a registered trademark of Lime Technology, Inc.