Blasiantech

Members
  • Content count

    12
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Blasiantech

  • Rank
    Member
  • Birthday

Converted

  • Gender
    Undisclosed
  1. thx for clarfication will attempt later
  2. ok will try to digest. From what i understand, run his script on a linux os installed on mac hardware ? Is that right ?
  3. no Im trying to understand apple smc emulation on this page http://www.contrib.andrew.cmu.edu/~somlo/OSXKVM/. What does "insert-real-64-char-OSK-string-here" means ?
  4. My xml is as follows <domain type='kvm' xmlns:qemu='http://libvirt.org/schemas/domain/qemu/1.0'> <name>OSX-Yosemite-10.10</name> <uuid>0ba39646-7ba1-4d41-9602-e2969a3fc26d</uuid> <metadata> <type>None</type> </metadata> <memory unit='KiB'>4194304</memory> <currentMemory unit='KiB'>4194304</currentMemory> <vcpu placement='static'>2</vcpu> <resource> <partition>/machine</partition> </resource> <os> <type arch='x86_64' machine='pc-q35-2.1'>hvm</type> <kernel>/mnt/disk1/vm_images/extra/chameleon_svn2549_boot</kernel> <boot dev='cdrom'/> <bootmenu enable='yes'/> </os> <features> <acpi/> </features> <cpu mode='custom' match='exact'> <model fallback='allow'>core2duo</model> </cpu> <clock offset='utc'/> <on_poweroff>destroy</on_poweroff> <on_reboot>restart</on_reboot> <on_crash>destroy</on_crash> <devices> <emulator>/usr/bin/qemu-system-x86_64</emulator> <disk type='file' device='disk'> <driver name='qemu' type='qcow2'/> <source file='/mnt/disk1/vm_images/Yosemite.qcow2'/> <target dev='hda' bus='ide'/> <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='0'/> </disk> <controller type='usb' index='0'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x01' function='0x0'/> </controller> <controller type='ide' index='0'/> <controller type='sata' index='0'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1f' function='0x2'/> </controller> <controller type='pci' index='0' model='pcie-root'/> <controller type='pci' index='1' model='dmi-to-pci-bridge'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1e' function='0x0'/> </controller> <controller type='pci' index='2' model='pci-bridge'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x01' slot='0x01' function='0x0'/> </controller> <interface type='bridge'> <mac address='52:54:00:00:20:20'/> <source bridge='br0'/> <model type='e1000-82545em'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x03' function='0x0'/> </interface> <input type='mouse' bus='ps2'/> <input type='keyboard' bus='ps2'/> <graphics type='vnc' port='-1' autoport='yes' websocket='-1' listen='0.0.0.0'> <listen type='address' address='0.0.0.0'/> </graphics> <video> <model type='vga' vram='9216' heads='1'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x0'/> </video> <memballoon model='virtio'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x02' function='0x0'/> </memballoon> </devices> <seclabel type='none' model='none'/> <qemu:commandline> <qemu:arg value='-device'/> <qemu:arg value='ioh3420,bus=pcie.0,addr=1c.0,multifunction=on,port=1,chassis=1,id=root.1'/> <qemu:arg value='-device'/> <qemu:arg value='vfio-pci,host=01:00.0,bus=root.1,addr=00.0,multifunction=on,x-vga=on'/> <qemu:arg value='-device'/> <qemu:arg value='vfio-pci,host=01:00.1,bus=pcie.0'/> <qemu:arg value='-device'/> <qemu:arg value='usb-kbd'/> <qemu:arg value='-device'/> <qemu:arg value='usb-mouse'/> <qemu:arg value='-device'/> <qemu:arg value='isa-applesmc,osk=64_Character_OSK_Key'/> <qemu:arg value='-smbios'/> <qemu:arg value='type=2'/> <qemu:arg value='-device'/> <qemu:arg value='ide-drive,bus=ide.1,drive=MacDVD'/> <qemu:arg value='-drive'/> <qemu:arg value='id=MacDVD,if=none,snapshot=on,file=/mnt/disk1/vm_images/installer/Yosemite.iso'/> </qemu:commandline> </domain>
  5. I followed the guide https://macosxvirtualmachinekvm.wordpress.com/guide-mac-os-x-vm-on-unraid. Some differences include i'm trying to passthrough gtx 750ti and chameleon is revision 2549 now. I typed "-v -x " and I'm stuck at verbose mode.
  6. Thanks . I think that did it
  7. I cannot add it. The new entry will disappear.
  8. Anyway this is my xml <domain type='kvm' xmlns:qemu='http://libvirt.org/schemas/domain/qemu/1.0'> <name>windows81nvidia</name> <uuid>cc411d70-4463-4db7-bf36-d364c0cdaa8b</uuid> <memory unit='KiB'>4194304</memory> <currentMemory unit='KiB'>3906252</currentMemory> <vcpu placement='static'>2</vcpu> <resource> <partition>/machine</partition> </resource> <os> <type arch='x86_64' machine='pc-q35-2.1'>hvm</type> <loader>/usr/share/qemu/bios-256k.bin</loader> <boot dev='hd'/> <bootmenu enable='yes'/> </os> <features> <acpi/> <apic/> <pae/> <kvm> <hidden state='on'/> </kvm> </features> <cpu mode='host-passthrough'> </cpu> <clock offset='localtime'> <timer name='rtc' tickpolicy='catchup'/> <timer name='pit' tickpolicy='delay'/> <timer name='hpet' present='yes'/> </clock> <on_poweroff>destroy</on_poweroff> <on_reboot>restart</on_reboot> <on_crash>destroy</on_crash> <pm> <suspend-to-mem enabled='no'/> <suspend-to-disk enabled='no'/> </pm> <devices> <emulator>/usr/bin/qemu-system-x86_64</emulator> <disk type='file' device='disk'> <driver name='qemu' type='qcow2' cache='none' io='native'/> <source file='/mnt/disk1/vm_images/win81nvidia.qcow2'/> <target dev='hda' bus='virtio'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x04' function='0x0'/> </disk> <disk type='file' device='cdrom'> <driver name='qemu' type='raw'/> <source file='/mnt/disk1/vm_images/installer/Windows8.1.iso'/> <target dev='hda' bus='sata'/> <readonly/> <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='0'/> </disk> <disk type='file' device='cdrom'> <driver name='qemu' type='raw'/> <source file='/mnt/disk1/vm_images/installer/virtio-win-0.1-100.iso'/> <target dev='hdd' bus='sata'/> <readonly/> <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='3'/> </disk> <controller type='pci' index='0' model='pcie-root'/> <controller type='pci' index='1' model='dmi-to-pci-bridge'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1e' function='0x0'/> </controller> <controller type='pci' index='2' model='pci-bridge'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x01' slot='0x01' function='0x0'/> </controller> <controller type='sata' index='0'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1f' function='0x2'/> </controller> <controller type='virtio-serial' index='0'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x02' function='0x0'/> </controller> <controller type='usb' index='0' model='ich9-ehci1'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x03' function='0x7'/> </controller> <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci1'> <master startport='0'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x03' function='0x0' multifunction='on'/> </controller> <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci2'> <master startport='2'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x03' function='0x1'/> </controller> <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci3'> <master startport='4'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x03' function='0x2'/> </controller> <interface type='bridge'> <mac address='52:54:00:46:29:be'/> <source bridge='br0'/> <model type='virtio'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x01' function='0x0'/> </interface> <memballoon model='virtio'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x05' function='0x0'/> </memballoon> </devices> <qemu:commandline> <qemu:arg value='-device'/> <qemu:arg value='ioh3420,bus=pcie.0,addr=1c.0,multifunction=on,port=1,chassis=1,id=root.1'/> <qemu:arg value='-device'/> <qemu:arg value='vfio-pci,host=01:00.0,bus=root.1,addr=00.0,multifunction=on,x-vga=on'/> <qemu:arg value='-device'/> <qemu:arg value='vfio-pci,host=01:00.1,bus=pcie.0'/> </qemu:commandline> </domain>
  9. you might want to take a look at somebody else who have sucessfully did it . http://blog.ktz.me/forum/index.php?threads/xbmc-openelec-gotham-gpu-passthrough-vm-non-windows.166/
  10. My lsusb result is as follows : Bus 003 Device 003: ID 058f:6387 Alcor Micro Corp. Flash Drive Bus 003 Device 002: ID 046d:c31c Logitech, Inc. Keyboard K120 for Business Bus 003 Device 004: ID 413c:2501 Dell Computer Corp. Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub I tried adding <hostdev mode='subsystem' type='usb'> <source> <vendor id='0x413c'/> <product id='0x2501'/> </source> </hostdev> Edit : The entry disappear as soon as saved it. Scenario 2 : I tried creating a new vm and add any usb device and i get "Error: internal error: cannot parse vendor id 0x 003 Devi" At the moment the kvm runs but i have no usb devices attached to it, thus no means of control. I have gigabyte h87n-wifi motherboard. According to the manual i have 6 x usb 3.0 and 4 x usb 2.0/1.1 ports. However when i tried all the ports at the back, it all connects to bus 3. I find this strange indeed. Hence i cannot do usb passthrough even if i wanted to. I would appreciate some workarounds. Thanks
  11. I tried the following steps "Install the VM manager plugin: Code: [select] https://raw.githubusercontent.com/dmacias72/vmMan/master/vmMan.plg Then install the Virtman Libvirt plugin: Code: [select] https://raw.githubusercontent.com/dmacias72/virtMan/master/virtMan.plg Then go to the Settings tab and start the virtMan setting. " I am stumped on the last sentence, cant seem to find virtMAn setting.
Copyright © 2005-2017 Lime Technology, Inc. unRAIDĀ® is a registered trademark of Lime Technology, Inc.